Disponibile in:

7 – Ce este Calea Spirituala – Lumina din intuneric

Acest articol a fost tradus pentru moment cu ajutorul traducatorului Google. Articolele originale sunt scrise in limba italiana. Daca doresti sa ne ajuti sa imbunatatim traducerea in limba romana contacteaza-ne prin email. Multumim.

Pagina 1 pe 3

Vă prezint Academiei o mică analogie, care vă va ajuta să înțelegeți dacă aceasta este calea pentru voi.

Toată viața ești obișnuită să trăiești în interiorul a ceea ce numesc Frecvență joasă, pe care am putea să ni-l imaginăm ca o cameră întunecată care te împiedică să vezi ce este în jurul tău. Întotdeauna ai fost obișnuit să trăiești în întuneric, un întuneric total care nu-ți permite să cunoști caracteristicile acestei camere, culorile, mobilierul, mobilierul sau ușile; nu vezi nimic. Cu toate acestea, într-un anumit sens, te simți aproape liniștit de faptul că nu vezi, pentru că te-ai obișnuit toată viața, deci te simți în siguranță și îți place într-un fel. Locuirea închisă în acea cameră întunecată este tot ceea ce știi și ai făcut întotdeauna, așa că nu ți se pare că vrei să ieși și să afli mai multe.

Adânc în tine, știi foarte bine că acea cameră întunecată te împiedică să-ți trăiești viața reală, deoarece te simți închis și mușcat într-o realitate prea îngustă pentru tine. Dar rutina, în fiecare zi la fel, fără să se întâmple vreodată ceva care să vă zguduie viața, vă face să vă simțiți în siguranță. Apoi, la un moment dat, în timp ce stai în timp ce atingeți complet podeaua în întuneric, găsești o potrivire care, probabil, o confundă pentru una dintre acele jucării sau petreceri cu care te bucuri să te distragi în acea cameră. Te joci cu acest băț și pierzi ceva timp cu el, până într-o zi din instinct și aproape fără să știi cum, îl freci și ia foc. Se aprinde o lumină grozavă, apoi se estompează, dar în viața ta este ca o adâncime. Deodată descoperi că există ceva mai mult decât întunericul obișnuit: există lumină! Acest meci ar putea simboliza meditația.

Meciul, însă, nu durează mult, așa că uită-te o clipă fără să înțelegi cum, deoarece camera este complet întunecată și ții un băț care face o reacție ciudată, emite lumină cu care nu ești obișnuit! Și acest lucru te entuziasmează, dar te supără între timp, aproape ca și cum te-ai teme. Lumina orbitoare, deși mică, derivată din flacăra acelui meci, te face ciudat pentru că este ceva complet nou pentru tine și, de îndată ce se stinge, rămâi aproape amețit cu privirea la gol. Încerci să înțelegi de ce, încerci să înțelegi cum s-ar fi putut întâmpla, încerci să dai o explicație logică până când preferi să crezi că ți-ai imaginat-o complet. „Este întuneric aici, a fost întotdeauna, nu este nimic diferit” credeți, încercând să vă amintiți sentimentul pe care l-ați simțit în timp ce observați acea flacără; „Nimeni nu mi-a spus despre lumină, înseamnă că lumina nu există! Dacă dacă întreaga lume ar exista, ar ști … „continuă în mintea ta, în încercarea de a oferi o explicație a ceea ce ai experimentat. Așadar, de ceva timp alegi să te întorci să-ți trăiești viața în întuneric, uitând ce s-a întâmplat cu acel meci. Te întorci la rutina ta, în zona ta de confort, unde îți folosești timpul pentru a te preface că faci ceva, în timp ce te miști încet în întuneric de teamă să nu te rănești. De multe ori alegi să rămâi așezat, nemișcat pentru o lungă perioadă de timp, chiar și pentru perioade foarte lungi din viața ta, de teama că, prin mișcare, poți păși pe ceva sau te vei arunca într-un zid și te vei răni din cauza întunericului. Deci alegi să rămâi nemișcat, din teama de a te răni din cauza viziunii tale care te împiedică să vezi în întunericul întunericului, mai degrabă decât să recunoști că problema reală, adevăratul obstacol care te împiedică să înaintezi, este cu adevărat întunericul, nu vederea ta.

Întâmplător, într-o zi, în timp ce strângeți mâinile pe sol pentru a încerca să găsiți ceva, găsiți altceva: un alt meci. Știi că este din nou el: este ceea ce luminează, ceea ce face o lumină imensă în întunericul acela întunecat.

Pagina 2 din 3

Știi că dacă o freci pe pământ, el se va lumina și vă va permite să experimentați din nou această senzație din rutină: o emoție ciudată care aproape că vă sperie, dar în interiorul dvs. o doriți pentru că simțiți că acele câteva minute de lumină vă fac să vă simțiți emoția din interior ar părea aproape o renaștere. O iei, o freci și iată-l .. Asta lumină îți luminează fața! Ochii tăi se aprind cu ea și, în ciuda fricii inițiale, alegi să vrei să o privești din nou, să vrei să o observi mult mai mult. Primele câteva ori te concentrezi doar pe bunăstarea care te face să te simți că privești acea lumină. Așadar, din când în când mergi în căutarea de noi meciuri pentru a le aprinde și a privi lumina lor, până când acestea se sting și te întorci la întunericul total care te împiedică să vezi camera. Căutarea meciurilor este comparabilă cu căutarea pentru a găsi acel spațiu, în timpul zilei, unde vă puteți permite să practicați. Întreaga zi este petrecută între angajamente, muncă, o mie de gânduri care te fac să trăiești în inconștiență, prin urmare în întuneric, dar din când în când cauți un spațiu pentru tine în care să te poți dedica meditației tale zilnice.

Căutarea de chibrituri devine acum o rutină la care nu vrei să renunți, deoarece simți că te face să te simți bine, așa că petreceți-vă ziua în întuneric, dar ocazional atingeți-vă cu mâinile pentru a încerca să găsiți un meci pe care să-l folosiți, dar nu întotdeauna le găsești, de fapt, există zile în care nu găsești o modalitate de a medita. Toată lumea își trăiește propria cale diferită, de aceea există cei care s-au oprit înainte, sugrumați de lumina puternică a primului meci, există cei care se vor obosi să caute meciuri, deoarece cred că iluminarea este prea obositoare, iar cei care au avut întotdeauna între mâinile chibriturilor, dar nu a înțeles niciodată cum să le folosească, pentru că le folosea întotdeauna ca niște simple bețe, fără să se gândească vreodată să le aprindă. Și alții, aproape imediat își dau seama de norocul pe care l-au avut în găsirea acelui meci, dar, în ciuda acestui fapt, îl aprind și își observă lumina fără a merge mai departe. Tot ceea ce fac este să stea încă uitându-se la lumina care așteaptă să se uzeze și apoi să se stingă. Există însă unii care, după o perioadă mai mult sau mai puțin lungă de observație și bunăstare experimentată datorită luminii micului meci, vor începe să reflecte asupra cât de util și viclean ar fi să folosească lumina acelui meci pentru a-i căuta pe alții, făcând astfel mai puțin efort să-i găsească în cameră, deoarece iluminarea meciului i-ar permite să vadă mai bine unde se odihnesc toate celelalte. De aici vine adevărata cale spirituală: din momentul în care te oprești să privești frumusețea luminii, dar decizi să folosești acea energie pentru a atinge obiective mai mari.

Gândiți-vă să o faceți nu este același lucru cu asta, de aceea sunt zile în care vă pierdeți dorința, zile în care preferați să căutați mâine, zile în care chiar dacă doriți nu puteți găsi meciuri în jurul vostru sau nu puteți găsi timp liber pentru a medita; așa că își petrece timpul. Cu toate acestea, reușești persistent să-ți implementezi planul și, de îndată ce găsești un nou meci care să se aprindă, în loc să aștepți ca efectul să dispară și apoi lumina să se stingă, folosește fiecare secundă a duratei sale pentru a căuta alte meciuri în cameră. . În ochii tăi lumina de la chibrituri pare uriașă pentru că este prima lumină pe care ai văzut-o în întreaga viață, dar, în realitate, lumina este într-adevăr mică, de fapt nu rezistă mult timp și luminează doar câțiva centimetri de fața ta, deci este prea mult mic pentru a-ți arăta tot ce este de văzut. Dar vi se va părea suficient, de fapt veți crede că cunoașteți întreaga lume acum, după ce ați văzut acea lumină, așa că este posibil să vă simțiți deja mulțumiți.

Timpul trece și zi de zi folosești meciurile pe care le-ai colectat pentru a găsi altele, dar din cauza unor angajamente și a pierderii de timp, nu pornești decât unul pe rând, fără să crezi că dacă le-ai aprinde pe toate împreună, vei crea o lumină mult mai mare. Din când în când te gândești la asta, până când într-o zi pornești una prima, dar între timp încerci să o pornești pe alta, prima deja se stinge. Așa că sfârșiți gândindu-vă că este doar o pierdere inutilă de timp și energie. Dar este nevoie de timp până să înțelegeți că, cu un meci, puteți activa toate celelalte și că împreună ar forma o lumină grozavă. Dar într-o zi te gândești la asta și … Uau, ce idee grozavă! Luați un chibrit, frecați-l și repede cu lumina lui de flacără toate celelalte odată, făcând o lumină grozavă și imensă!

Pagina 3 pe 3

Lumina lor este atât de grozavă, încât ești fascinat de ea, stai acolo privindu-l fix, năprasnic fără să ridici un deget și fără să-ți dai seama, chibriturile se sting una după alta și te întorci în întuneric. În ciuda acestui fapt, vă simțiți încă cufundați în senzația plăcută pe care v-a oferit-o acea lumină enormă, până în punctul în care aproape că nu observați că v-ați întors în întuneric de câteva secunde, apoi de câteva minute. Încă crezi că ești în lumină, deoarece strălucirea ei te-a cucerit, dar nu te deranjează să te întorci în întuneric o vreme. Cu siguranță, aprinderea tuturor meciurilor a meritat, pentru că ți-a arătat acea lumină grozavă care te-a emoționat, pe de altă parte nu știai să profiți de moment și rămâneai încă uitându-te la lumina așteptând timpul să expire. În plus, ați consumat toate meciurile din stash, deci nu mai aveți de folosit și trebuie să începeți căutarea din nou, pe întuneric. Desigur, cu toate acestea, căutarea nu va începe cu adevărat din nou, pentru că de data aceasta știți mult mai bine ce căutați și ce doriți să găsiți, spre deosebire de momentul în care ați găsit meciul pentru prima dată și nici nu știați cum a decurs și nici de ce ar fi trebuit să-l activați .

Mulți oameni se opresc aici, în amintirea strălucirii luminii experimentate într-o clipă, lăsându-se să fie lăudați de acea frumoasă amintire, fără să creadă că ar putea să caute din nou meciuri (sau timp pentru a medita) și să retrăiască din nou acea experiență frumoasă, de fiecare dată când Ei doresc. Alții, cu toate acestea, în ciuda întunericului și în ciuda celor o mie de motive din care sunt pervers ca toți ceilalți oameni, au un ochi care vede mai departe și decid să înceapă să caute noi meciuri, să le lumineze să le găsească pe altele, să le lumineze împreună și creați o lumină puternică și puternică, de data aceasta însă cu intenția de a o exploata și nu doar de a sta încă neclintit să o privească. Unii oameni devin apoi strategi: își dau seama de importanța acelei lumi și vor să găsească modalitatea de a trăi în acea vibrație cât mai mult timp posibil, pentru că a trăi în întuneric nu mai este singurul lucru care le contează: nu le mai este frică de lumină, de aceea nu mai simt nevoia să se ascundă în întuneric. Astfel, unii oameni decid să iasă din calea lor, să găsească mai mult timp în timpul zilei în orice mod, să exerseze puțin mai mult decât au făcut anterior și să evolueze cu un pas mai departe în fiecare zi. Iată cum, unii oameni, în căutarea de chibrituri noi, reușesc să găsească stocuri întregi de lumânări. Lumânările, știți, au o durată mult mai lungă decât ar putea dura flacăra mică a unui meci, așa că lumânarea din această poveste reprezintă cea mai profundă meditație. Nu mai vorbim despre o meditație bazată doar pe relaxare, ci una care depășește relaxarea simplă și vă permite să evoluați spiritual.

Unii oameni merg mai departe, pentru că vor să știe cât de puternică este lumina emanată de mai multe lumânări aprinse împreună, încât, combinate, pot lumina o zonă mult mai mare decât erau obișnuiți atunci când aprindeau mai multe chibrituri simultan. Lumina mai multor lumânări aprinse ar fi mai puternică, mai strălucitoare, mai largă, dar mai ales mai lungă decât meciul pe care îl cunoscuseră până atunci. Acesta este doar începutul călătoriei voastre spirituale. Ați aprins un chibrit și sunteți încă în etapele foarte timpurii, în care sunteți încă un pic înspăimântat de acea lumină puternică care v-a supărat obișnuința de a trăi în întuneric total: inconștiența. Între timp, însă, cu viziunea acelei lumini aproape că ți se va părea că ai ajuns la destinație sau că ai descoperit deja tot ce era de descoperit, doar pentru că ai avut prima experiență cu o mică flacără de chibrit. Totuși, calea nici măcar nu a început, deoarece acesta este doar primul gust al cunoștințelor pe care ați reușit să îl savurați.

Așa este calea spirituală a Academiei Conștiinței Dimensionale: la început puteți simți șocul rutinei care se prăbușește, dar cu cât gustați mai mult lumina cunoașterii, cu atât veți dori să aflați despre celălalt, de aceea veți dori să folosiți această lumină pentru a atinge obiective. mai mare. O cale spirituală nu este doar căutarea luminii să rămână nemișcată și să o observe până când este consumată. Calea spirituală te învață să exploatezi acea lumină pentru a crea mai mult, astfel încât să nu se termine, ci mai degrabă să se extindă. Prin Academie veți avea acces la noi cunoștințe care, ca și luminile în întuneric, vă vor deplasa și apoi vă vor cuceri, pentru că veți da seama că nu mai doriți să faceți fără cunoștințe. După ce ai gustat cunoștințe, nu vei mai dori să te oprești în întunericul inconștienței.

Aceasta nu este doar o cale de lectură, aceasta este Academia Conștiinței Dimensionale.

Sfârșit pagina 3 din 3. Dacă ți-a plăcut articolul, comentează mai jos descriind senzațiile tale din timpul lecturii și practicii al tehnicii propuse.

 

Acest document este traducerea articolului original https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/18057 al site-ului Accademia di Coscienza Dimensionale.

 

Acest document este de proprietatea https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Toate drepturile sunt rezervate, este interzisa orice utilizare neautorizata, totala sau partiala a textului prezent in acest site, inclusa memorarea, reproductia, difuzarea sau distributia textului scris pe orice platforma tehnologica, suport sau retea telematica, fara autorizatia scrisa din partea Accademia di Coscienza Dimensionale, A.C.D. Nerespectarea acestor instructiuni va fi pedepsita pe cai legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]