Disponibile in:

1 – Energia – Ce este energia (1 Parte)


Pagina 1 din 3

Energia este cheia a tot ceea ce exista. Tot ce compune universul, de la cea mai mica forma de viata pana la intregul univers, este alcatuit din energie. Pe masura ce avansam vei auzi destul de des vorbindu-se de energie si vei descoperi care sunt diferentele, vei invata denumirile corecte pentru a indica diversele categorii, vei sti sa recunosti tot ceea ce inseamna energia datorita experientei pe care o vei dobandi. Mai intai de toate, este important ca tu sa intelegi exact cuvantul “energie”.

Cand vorbim despre energie, primul gand te poate conduce la energia electrica: bine, aceasta este o alta forma de energie. Exista insa multe forme de energie, de exemplu energia materiei, foarte diferita de energia pranica. Materia este energie, de exemplu zidul, patul, computerul si toate obiectele care alcatuiesc camera ta sunt facute din energie. Chiar si camera ta este facuta din energie. Exista insa un al treilea tip de energie care se numeste Prana. Energia pranica este la inceput invizibila, spre deosebire de energia materiala pe care o vezi si o atingi in fiecare zi. In timp ce iei telefonul in mana, te imbraci, alegi tipul de pantofi, inseamna ca ai contact cu energia materiala. Intrucat in fiecare zi ai contact cu acest tip de energie, te gandesti ca este unica care exista. In realitate tot cea ce exista in jurul tau este o alta forma de energie, care ocupa toate spatiile interioare si exterioare, pentru ca energia este pretutindeni. Simplificand, poti asocia energia pranica cu aerul, deci stii ca totul in jurul tau, in locurile cele mai ascunse, in mijlocul camerei, este aer deci energie pranica. Pentru ca tu sa intelegi mai bine conceptul de energie, simplificam termenii impartindu-i in doua argumente diferite; deci vom studia energia materiala in articolul urmator care se va numi Matrix , astfel incat in acest spatiu vei intelege mai bine ce inseamna energia Prana.

Cand se vorbeste de energie de cele mai multe ori se intelege Prana, sau acel tip de energie care exista peste tot in jurul nostru si care poate fi folosita pentru a ne vindeca, practicarea tehnicilor spirituale, a ne face mai puternici si constienti. Energia Prana este forta care pune in miscare anumite mecanisme si fac sa functioneze lumea si intreg universul, pentru ca fara aceasta energie nu ar fi posibil nici miscare, nici evolutie, deci nu ar exista viata. Energia este pretutindeni si nu exista loc in tot universul unde lipseste. Desigur exista locuri unde energia este mai apasatoare si negativa, altele unde este prezenta in cantitati mai mari si pura, dar nu exista nici un loc in care energia sa lipseasca. Fara energie nici un loc nu exista, sau mai simplu nu a existat niciodata. Chiar si acum , totul in jurul tau, este energie. Incearca sa-ti imaginezi energia ca si cum ar fi aerul, deci gandeste-te la tot aerul care este acum prezent in camera ta. In orice loc in care te misti este energie, nu o vezi si totusi ea este prezenta, te inconjoara ,este “lipita”de tine tot timpul. Dupa cum stii, oxigenul si aerul nu sunt acelasi lucru, de fapt putem sa ne gandim la un spatiu lipsit de oxigen dar in care aerul este oricum prezent. Gandeste-te la locurile cele mai inchise, de exemplu sub patura sau in sifonier unde exista mai putin oxigen si ti-ar fi destul de greu sa respiri; in acest caz lipseste oxigenul, dar in realitate aerul este oricum prezent. Deci chiar si in locurile unde oxigenul este mai putin sau lipseste, energia este oricum prezenta pentru ca sunt doua lucruri diferite. De fapt energia este prezenta pretutindeni, chiar si in locurile unde oxigenul lipseste, de exemplu in spatiu; cu toate acestea chiar si acolo energia este prezenta. Un alt exemplu este la inaltimi considerabile in varful muntelui unde aerul este prezent dar oxigenul este mult mai putin. Deci nu confunda energia cu oxigenul, pentru ca oxigenul este limitat insa energia este infinita, abondanta si va continua sa creasca.

Pana astazi s-ar putea sa fi ignorat complet prezenta energiei in jurul tau si chiar in viata ta, pentru ca nereusind sa o vezi, ca si aerul de altfel , crezi ca este invizibila. Deci, i-ti petreci  ziua fara sa te gandesti la energia care te inconjoara, in camera in care te afli nu vezi decat mobile in jurul tau fara sa intelegi cata energie este in jur. Te va surprinde sa stii ca poti sa inveti sa vezi energia, dar este nevoie sa te antrenezi.

Pagina 2 din 3

Oricum este important sa constientizezi ca nu este ciudat sau de neimaginat, pentru ca multi reusesc sa o vada urmand exercitiile vizuale corecte. Este suficient sa te gandesti cate persoane reusesc sa vada Aura si straturile de energie colorata. Aura, de fapt este campul energetic al fiecarei persoane, fiinte vii dar si a obiectelor, mobile sau autoturisme, deci energia este totul si a existat intotdeauna. Sunt deci multe forme de energie si fiecare are o denumire specifica care indica existenta cu precizie. Facand un exemplu, Aura este energie, dar si Prana este energie, cum este de altfel si Constiinta, cu toate acestea sunt trei tipuri diverse de energie. Din acest motiv , ca sa nu confunzi, cand vorbim de energie ne referim in mod particolar la acea energie – ca sa fie clar- care umple toate spatiile, deci energia prezenta ca si aerul din camera sau din exterior. De fapt ai putea invata sa vezi si acest tip de energie, dar asta vei intelege cu timpul.

Energia pranica este un nivel de energie destul de elevat si pur, de fapt Prana este folosita pentru a trata bolile si problemele de sanatate; de aici deriva termenul “Pranoterapie”, sau Vindecare Energetica care foloseste Prana pentru a obtine rezultate deosebite. Energia pranica nu se foloseste doar pentru probleme de sanatate, dar este la originea tuturor activitatilor spirituale pentru care acestea functioneaza si pot avea rezultate deosebite. Gandeste-te doar ca pentru a efectua o Calatorie Astrala, o Protectie Psihica sau sa intelegi Telepatia este necesar sa maresti nivelul de energie. Energia pranica este fundamentala pentru elevarea functiilor noastre senzoriale, sa ne ajute sa ne folosim capacitatile psihice, precum si sa se imbunatateasca destul de mult sanatatea fizica dar si cea emotiva. De fapt este o foarte buna aliata pentru bunastarea mentala si psihofizica. Energia este peste tot in jurul nostru, dar multi nu cunosc calitatile Pranei si continua sa ignore utilitatea ei.Pentru ca energia pranica sa poata fi folosita este necesar sa fie absorbita cu ajutorul respiratiei, insa o respiratie constienta si bine antrenata. In fiecare zi respiram, dar din pacate nu stim sa respiram Prana. Pentru a reusi sa absorbim energie pranica este necesar sa practicam Meditatia, metoda cu care se invata sa absorbi si sa folosesti energia. Prana este peste tot in jurul nostru si se poate absorbi, invoca si respira in orice moment si loc in care te gasesti, pentru ca nu este loc in care energia pranica sa nu fie prezenta sau nu poate sa ajunga in cantitati mari. Oriunde te-ai afla poti respira prana si sa o folosesti pentru a-ti imbunatati sanatatea, pentru a-ti dezvolta imunitatea, pentru a reusi sa efectuezi schimbari si a modifica atmosfera in contextul in care te afli. Pentru moment i-ti ajunge sa cunosti ca Prana este tot ceea ce face ca sa functioneze sistemul atata timp cat tu il vei “hrani”.

Insa Prana nu este singurul nivel de energie, pentru ca tot ceea ce te inconjoara este alcatuit din energie si are straturi diferite. Incepem deci sa catalogam diversele straturi de energie cu care avem de-a face. In primul rand, tot cea ce este fizic sau material, ca de exemplu mobile, obiecte, sau corpul nostru este un exemplu de energie materiala care apartine lui Matrix; va fi explicat mai bine in articolul urmator. Orice obiect, insa, detine un strat de energie astrala care-l inconjoara si i-i apartine doar lui si se numeste Aura. Aura este campul energetic al fiecarui obiect sau fiinta vie, chiar si tu ai o Aura a ta personala. Deasemenea, obiectele si locurile pot avea Programe energetice, mai precis un tip de energie pozitiva sau negativa care a fost programmata intr-un anumit mod; de exemplu un loc unde s-au comis multe crime are un program energetic negativ care s-a creat din cauza unor evenimente intunecate. Ea nu este Aura, este un program energetic care s-a creat si va continua sa existe pentru un timp si care poate influenta Aura; poti simti acest lucru in casele unde au fost comise crime, sau in locurile in care sau intamplat evenimente foarte negative, chiar daca au fost reconstruite, modernizzate sau infrumusetate, oricum ai o senzatie negativa chiar daca nu stii ce sa intamplat acolo.

Pagina 3 din 3

Asta se intampla pentru ca programul energetic continua sa existe, pana cand nu este eliminat sau schimbat cu un alt tip de program, eventual unul pozitiv.

Pana acum, deci am diferentiat energia materiala (din care sunt compuse obiectele si tot cea ce este materie) de energia Aurica(care este campul energetic al oricarei fiinte vii sau nu, care o inconjoara) si de Programele energetice, deci amprenta lasata de un eveniment care s-a intamplat in acel loc. Dincolo de asta, deja am vorbit despre energia care este prezenta si ocupa toata camera ta, o vom numi Energie Statica. Ea se gaseste in orice loc pe planeta noastra, este prezenta la fel ca si aerul. La interiorul energiei statice se afla energia pranica. Pentru a intelege mai repede diferenta intre energia statica si energia pranica, incearca sa te concentrezi din nou asupra aerului: ea este peste tot, indiferent ca este un loc pozitiv sau negativ, ea exista pentru ca exista aer. Si energia pranica exista peste tot, insa in locurile foarte pozitive este in cantitati mai mari, pe cand in locurile negative este mai putina. Energia statica este pretutindeni la fel ca si Prana, insa Prana este mai putin prezenta in locurile negative, de exemplu in dimensiunile intunecate. Prana este pretutindeni, chiar si in dimensiunile intunecate dar mai putin, la un nivel foarte scazut; in schimb in locurile pozitive este prezenta la un nivel mult mai ridicat. Prana se poate invoca si poate ajunge si in dimensiunile negative chiar daca ar parea destul de greu, un loc negativ se poate curata si reprograma cu energii pozitive. Energia pranica determina existenta pozitivitatii si nu opusul. Deci, daca intr-un loc exista Prana in cantitati mari acesta devine un loc pozitiv, in timp ce, daca ea lipseste, acel loc devine negativ. Prana este energia pozitiva prin excelenta si simpla sa prezenta imbunatateste evenimentele care se petrec dar si starea de sanatate a fiintelor vii care locuiesc in acel spatiu. Facand un exemplu, in zonele de razboi, locul este foarte negativ,pentru ca este putina Prana; trimitand energie pranica in acele locuri se poate micsora dorinta de a continua razboiul.

Cu alte cuvinte, energia pranica este fundamentala pentru viata si pentru evolutia spirituala. Oricum nu trebuie sa va speriati pentru ca energia se imparte in termeni diferiti si fiecare este un argument destul de complex. Pe durata acestui parcurs vei invata, la timpul potrivit, tot cea ce ai nevoie si-ti poti satisface cele mai ascunse curiozitati. Nu-ti face griji daca nu ai inteles totul imediat, din tot ce ai citit astazi, pentru ca i-ti trebuie timp sa asimilezi conceptele, sa reflectezi asupra lor si sa le intelegi pe deplin. Nu te stresa, pentru ca argumentul “energia” va fi discutat destul de des pentru ca este un argument de o importanta vitala, deci vei avea posibilitatea sa descoperi tot mai multe informatii, care i-ti vor permite sa-ti imbogatesti nivelul de cunostinte. Deci da-ti timp pentru a intelege bine argumentul, pentru ca, chiar daca pare simplu in aparenta, foarte multe persoane care practica spiritualitatea nu au inteles inca importanta prezentei energiei si ce se poate face cu ea. Deci nu te grabi si bucurate sa inveti. In urmatorul articol i-ti voi explica ce este energia materiala si cum functioneaza Matrix.

Inainte de a trece la urmatorul argument, lasa aici jos un comentariu, ca sa stim daca acest document ti-a fost util, si ai inteles bine explicatiile despre energie si daca ti-au placut. Vom fi bucurosi sa citim si sa profitam de comentariul tau pentru a deveni mai performanti si de ce nu, sa evoluam. Sfarsitul paginei 3 din 3. Daca ti-a placut articolul, comenteaza aici jos descriind senzatiile tale in timp ce citeai articolul sau practicai tehnica propusa.

 

Sfârșit pagina 3 din 3. Dacă ți-a plăcut articolul, comentează mai jos descriind senzațiile tale din timpul lecturii și practicii al tehnicii propuse.

 

Acest document este traducerea articolului original https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4270 al site-ului Accademia di Coscienza Dimensionale.

 

Acest document este de proprietatea https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Toate drepturile sunt rezervate, este interzisa orice utilizare neautorizata, totala sau partiala a textului prezent in acest site, inclusa memorarea, reproductia, difuzarea sau distributia textului scris pe orice platforma tehnologica, suport sau retea telematica, fara autorizatia scrisa din partea Accademia di Coscienza Dimensionale, A.C.D. Nerespectarea acestor instructiuni va fi pedepsita pe cai legale.

                              

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]