Disponibile in:

48 – Meditatia – Invata sa te relaxezi (partea 7)

Acest articol a fost tradus pentru moment cu ajutorul traducatorului Google. Articolele originale sunt scrise in limba italiana. Daca doresti sa ne ajuti sa imbunatatim traducerea in limba romana contacteaza-ne prin email. Multumim.

Pagina 1 din 8

În lecția de astăzi, aș dori să vă duc într-o meditație relaxantă și pașnică. Nu este întotdeauna ușor să ne relaxăm, deoarece obiceiurile noastre agitate ne împing să credem că chiar și meditația, deși are scopul de a ne calma, trebuie efectuată rapid și urmând scheme mentale programate și anxioase. De fapt, meditația trebuie să fie un moment de pace adevărată, atât de adâncă încât la sfârșitul sesiunii, nu mai aveți niciun fel de neliniște sau teamă pentru orice problemă pe care o aveți, ci mai degrabă trebuie să conștientizați că totul poate fi rezolvat, pe deplin. știind că energia va funcționa în această direcție.

Teama obișnuită care afectează mulți oameni care ar dori să înceapă meditația este aceea de a nu putea să o facă, de a nu se putea relaxa și de a nu putea învăța „absența gândurilor”. Acest lucru se întâmplă pentru că vor să insiste să creadă că ar trebui să aibă totul dintr-o dată, ca și cum relaxarea ar putea fi învățată de la o zi la alta și ai putea obține decizând să te stresezi. Viața de zi cu zi ne determină să uităm literal de sensul, chiar dacă teoretic, de relaxare, mult mai puțin amânare. În prezent, relaxarea este aproape un secret care trebuie dezvăluit pas cu pas, descoperind că este mult mai important decât părea la început. Modul de a învăța o meditație bună este să începeți cu relaxarea. Graba și anxietatea de a ajunge la o concluzie – ca așa-numita „trezire” care pare un obiectiv și nu mai este o cale – nu va aduce niciun succes, pentru că pentru a ajunge acolo trebuie să urmați pașii inițiali corect.

În acest document vă voi explica cum să efectuați un anumit tip de relaxare, util pentru a vă pregăti în cel mai bun mod de meditație. Citește-l liniștit și între timp fă-l. În acest fel veți înțelege cum să vă relaxați în timpul meditației. Pregătirea este esențială pentru o bună practică: la început nu te poți aștepta să meditezi perfect și este normal să crezi că nu ești capabil să o faci, pentru că nu ai făcut-o niciodată! Este pentru prima dată când meditezi, deci nu îți este frică să greșești sau să te simți mai puțin decât ceilalți. Cu toții am trecut prin problema „Nu sunt capabil”, așa că doar insistă și vei reuși. Pentru fiecare propoziție scrisă din acest preparat, vă sugerez să vă concentrați cu cel puțin un minut înainte de a trece la următoarea și să nu vă grăbiți să terminați, altfel calitatea tehnicii va scădea.

 

Acum, începe să te relaxezi respirând adânc, dar nu forțat.

 

Respira… și simte energia pranică apropiindu-te de tine.

 

În jurul tău, totul este înconjurat de prana, energie, lumină pură și plină de pace.

 

Dincolo de pereții casei tale, există prana,

Dincolo de oraș, există prana,

Dincolo de această planetă, există prana.

 

 

Simți că energia din jurul tău intră prin respirație.

 

Imaginează-ți că prana din cer și aer se apropie de tine.

 

Pura pură a universului se apropie pentru a intra în tine.

 

Percepeți energia întregului Univers care este amintit, atras de voi; simți că se apropie.

 

Devii strălucitor și, din acest motiv, te atrage și mai multă lumină.

 

Respiră adânc…

 

și permiteți-i să intre printr-o respirație adâncă.

 

Relaxeaza-ti mintea …

 

inspiră adânc simțind că prana îți ridică capul și se extinde …

 

lumina se extinde în interiorul capului tău … și ești fericit …

 

lasa gandurile sa se estompeze, pleaca …

 

concentrați-vă doar pe acest moment.

 

 

Privește-ți un moment mâinile: închide-le și deschide-le încet, observă cum mișcările lor sunt mecanice. Deveniți conștienți de corpul vostru.

Nu ești corpul tău … mâinile tale sunt o parte din corpul tău, care conține Sufletul, ceea ce ești cu adevărat.

 

Nu ești corpul: ești ceea ce este în interior.

 

Privește-ți mâinile … și simte-le …

 

Simte-i, nu sunt tu …

 

Deschide-le și observă-le mișcările …

 

Mișcați-vă mâinile fără să credeți că trebuie să o faceți, mișcați-le fără să vă gândiți, deoarece acesta este un gând rapid.

 

Veți învăța să gândiți „fără gând” folosind doar intenția și totul va fi mai rapid, va fi mai bine… veți obține ceea ce doriți, chiar înainte de a trebui să o spuneți.

 

Acum simți-ți pieptul …

 

simți-ți pieptul fizic.

 

Concentrează-te doar să simți cum arată.

 

Faceți pur și simplu ceea ce vă spun fără să aduceți așteptări cu privire la ceea ce v-aș putea spune acum să faceți, fără să vă gândiți la ce urmează.

Trăiește acum.

 

Concentrează-te pe pieptul tău …

 

simți cum este făcut.

 

Simți oasele …

Pielea…

 

Carnea…

 

Simte-l cu adevărat și nu doar pentru o clipă.

 

Concentrează-te pe sentimente …

 

simți-ți pieptul.

 

Acum simți ce este în interiorul pieptului tău.

 

Simțiți inima și organele din interior.

 

Simte-l pentru adevărat … adânc în interior …

 

Du-te și mai adânc și simți că Tu ești acolo, Sufletul în interiorul corpului.

 

Respirați prana și concentrați-vă pe lăsând-o să intre în voi, până când sufletul vă va fi completat.

 

 

Acum vă puteți concentra pe chakrele dvs., începând cu Chi.

Pregătirea prin relaxare este esențială, așa că nu o săriți prea des. Acum că ești mai calm și relaxat, concentrează-te să simți chakra Chi și rămâi concentrat pentru următoarele 7 minute. Îți voi lăsa liniștea de care ai nevoie pentru a-ți menține calmul mental, trebuie doar să fii atent să nu te pierzi în gândurile tale. Pentru următoarele 7 minute, concentrați-vă asupra respirației prana, rămânând concentrați pe Chi.

 

Acum mutați-vă atenția asupra chakrei Plexus, concentrându-vă pe ea pentru următoarele 3 minute.

Angajează-te să rămâi concentrat pe chakră fără să te pierzi în alte gânduri. Amintiți-vă că meditați.

Simte acum chakra inimii tale; dedicați-vă atenția pentru a percepe fiecare bătăi inimii, încetinind-o.

Timp de câteva minute, concentrează-te pe relaxarea bătăilor inimii tale, apoi concentrează-te doar pe chakra Inimii, meditând în total timp de 7 minute.

Relaxați-vă fața, acordând atenție să nu strângeți ochii sau să vă încrețiți fruntea.

În acest fel, puteți medita la chakra Minții, relaxându-vă și calmându-vă gândirea până când va fi redusă la tăcere.

Respirați prana în interiorul dvs., concentrându-vă pe chakra minții pentru următoarele 7 minute, păstrând liniștea mentală potrivită.

 

Relaxați-vă și bucurați-vă de meditație fără a vă pierde fermitatea mentală, deoarece acum puteți să vă deplasați pe chakra coroanei și să absorbiți prana din ea.

Pentru următoarele 3 minute stai relaxat și calm, concentrându-te pe Corona.

 

Deși ședința de meditație tocmai s-a încheiat, nu vă întrerupeți starea mentală aici: stați liniștiți și relaxați cât mai mult posibil chiar și în afara tehnicii. Veți observa cum se vor îmbunătăți zilele voastre.

 

Pas cu pas îți vei îmbunătăți capacitatea de a te relaxa din ce în ce mai mult: nu te grăbi, deoarece nu este atât de ușor cum s-a spus, altfel toată lumea ar putea să o facă. Relaxarea este firească, totuși suntem atât de luați de frenezia zilnică încât uităm cum să o facem, atât de mult încât o considerăm o pierdere de timp. De fiecare dată când meditați, vă dați seama cât de bine a fost să vă relaxați. Ori de câte ori nu meditați, uitați cât de frumos este și preferați să credeți că relaxarea este o pierdere de timp și că puteți face cu ușurință fără ea. Realizați acest mecanism amuzant prin care nu doriți să încetați să o faceți când meditați și când nu o faceți, nu doriți nici măcar să încercați. Fiți conștienți că nu sunteți voi în acel moment, dar există ceva în spatele scenei care încearcă să vă țină departe de meditație, sau chiar mai rău, de relaxarea adevărată.

Dacă îți petreci ceva timp zilnic în meditație și relaxare a minții, este atât de important să declanșezi mecanisme anti-practică, realizează cât de important este practicarea ei în fiecare zi; va exista un motiv. Începând de astăzi, angajează-te să meditezi de două ori pe zi, în fiecare zi, luând astfel obiceiul de a absorbi mai multă energie și de a rămâne conștient cât mai mult timp. Puteți alege programul de timp și nu trebuie să respectați întotdeauna același program: important este să puteți medita de două ori pe zi timp de aproximativ o jumătate de oră pentru fiecare sesiune și nu mai puțin. Amintiți-vă că de fiecare dată când săriți o meditație faceți un pas înapoi în evoluția dvs., dar de fiecare dată când alegeți să meditați, mergând împotriva leneșii și a propriilor gânduri leneșe, faceți doi pași înainte spre abilitățile psihice care vă vor schimba viaţă. Sa aveti o meditatie placuta !

Sfârșit pagina 8 din 8. Dacă ți-a plăcut articolul, comentează mai jos descriind senzațiile tale din timpul lecturii și practicii al tehnicii propuse.

 

Acest document este traducerea articolului original https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/19837 al site-ului Accademia di Coscienza Dimensionale.

 

Acest document este de proprietatea https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Toate drepturile sunt rezervate, este interzisa orice utilizare neautorizata, totala sau partiala a textului prezent in acest site, inclusa memorarea, reproductia, difuzarea sau distributia textului scris pe orice platforma tehnologica, suport sau retea telematica, fara autorizatia scrisa din partea Accademia di Coscienza Dimensionale, A.C.D. Nerespectarea acestor instructiuni va fi pedepsita pe cai legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]